Dumlupınar İlkokulu
Mimar Sinan Mahallesi İller Cad. 180 Polis Lojmanları Yeleşkesi İçi Merkez/SİVAS

VİZYON

Milli ve Manevi değerlerinin bilincinde olan, bilimsel gelişmeler ışığında, eğitimin önündeki engelleri aşarak, çağdaş eğitim-öğretim anlayışıyla modern dünya gereksinimlerini benimseyerk öğrenmeyi öğrenen, sorgulayan, üreten, güvenilir, paylaşımcı, nitelikli, özgüveni gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, demokratik bireyler yetiştiren, fiziki donanımı tam, kaitede öncü bir kurum olmak.

MİSYON

Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları doğrultusunda, Atatürk´ün yaktığı meşalenin ışığında; geçmişinden gelen tarihi misyonunun farkında, geleceğe emin adımlarla yürüyen, kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen, kültürel ve bireysel farklılıkları beniseyen, insan haklarına saygılı, sosyal ve sportif faaliyetlere önem veren, demokrasiye aşık ve üst öğrenime bu donanımla gidebilecek bireyler yetiştirmek.

BAŞARILAR

Halk oyunları,futbol müsabakaları,genel kültür ve bilgi yarışmaları,Türkiye okuyor kampanyası.

Normal Öğretim

8.30-14.15

Doğalgaz Kalorifer

OKULUMUZA AİT BİR ADET SERVİS BULUNMAKTADIR.

5 km. SİVAS-MERKEZ

Yerleşim Yeri Bilgisi

Mimar Sinan Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı 180 Polis Lojmanları Yerleşkesi İçi Merkez/SİVAS

Okulumuz Sivas merkezde en başarılı ilk beş okuldan biridir.

Sportif Etkinlikler

Halk oyunları, akıl ve zeka oyunları, mendil kapmaca, satranç takımları bulunmaktadır.

Proje Çalışmaları

2020/2021 eğitim öğretim yılı projeleri: SEVİYORUM PROJESİ-HER SINIFIN BİR BAHÇESİ VAR PROJESİ-OKULUMUZ OKUYOR PROJESİ 2021/2022 eğitim öğretim yılı projeleri: GEZİYORUM ÖĞRENİYORUM PROJESİ-BENİMDE BİR KUŞ YUVAM VAR PROJESİ, HER ÇOCUK BİR FİDAN PROJESİ, BİR ŞİİR BİR ŞAİR PROJESİ, OKU HEDİYE ET PROJESİ